Highlights Helvoirt

Helvoirt is het op een na grootste dorp in de gemeente Haaren. Ben jij geïntreseerd in het leven en werk van Vincent van Gogh? Dan kun je niet om Helvoirt heen. In Helvoirt zijn namelijk diverse sporen van de schilder terug te vinden. Bijvoorbeeld de oude Hervormde kerk waar zijn vader dominee was en de graven van zijn oom en tante.

Helvoirt is ook goed geschikt voor een wandeling in het natuurgebied de Helvoirts Broek of door landgoed Zwijnenberg. Een perfect dorpje voor een dagje cultuur en natuur.

Drie Helvoirtse locaties officieel Van Gogh Monument

Maar liefst 39 locaties in Brabant kregen vanaf 30 oktober 2017 een officiële status als Van Gogh Monument. Het verhaal van Vincent van Gogh is in Brabant nog tastbaar aanwezig. Voor veel Van Goghliefhebbers over de hele wereld is dit verhaal een bron van inspiratie. Niet alleen zijn werk, maar ook de plekken waar Van Gogh heeft gewerkt en gewoond, trekken meer en meer bezoekers. 

In Helvoirt krijgen de Hervormde pastorie en de Hervormde Kerk een beschermde status omdat Vincents vader de kerk en het woonhuis gebruikte, maar ook omdat Vincent de kerk heeft geschetst. Ook het graf van oom Jan in Helvoirt krijgt de status van Van Gogh Monument. Niet alleen woonde Vincent bij hem in toen hij in Amsterdam theologie studeerde, oom Jan kwam ook regelmatig bij de familie op bezoek.

Evenementen - in en om Helvoirt

Vincent Van Gogh

R.K. Sint Nicolaaskerk

Loonse en Drunense Duinen

Kasteel Zwijnsbergen