Evenementen in Haaren

In de gemeente Haaren vinden het hele jaar door de leukste evenementen plaats. Van actieve wandeltochten tot een heel weekend lang genieten tijdens 'Helvoirts weekend'. In de gemeente Haaren kun jij het beleven.

 

Helvoirts weekend

Helvoirts weekend vindt ieder jaar plaats tijdens het Hemelvaartweekend en trekt ruim 30.000 bezoekers. In 2018 zal het plaatsvinden op 17-18-19-20 mei. Geniet het hele weekend van een rijk gevulde dag- en avondprogramma. Neem bijvoorbeeld overdag deel aan het beachvolleybal toernooi en ga 's avonds helemaal uit je dak, tot in de late uurtjes. Voor meer informatie over het programma bekijk de website www.helvoirtsweekend.nl.

Bezoek- of doe mee aan de Leyetocht

Komend jaar is alweer de 41ste editie en volgens traditie wordt het weer georganiseerd op de derde zondag van augustus. Deze keer op zondag 19 augustus 2018. Alle routes zijn bewegwijzerd met speciale routepijlen. Het is mogelijk om zes verschillende afstanden te fietsen van 25, 39, 50, 75, 100 en 150 kilometer.

De 12e ATB Leyetocht is op zaterdag 18 augustus 2018. De ATB Leyetocht behoort tot de top twintig mountainbike evenementen in Nederland. Een klassieker waarbij de bergen een naam hebben als Distelberg col de Isabelle en de Guldenberg. Het begin punt en tevens de finish is het HelvoirThuis. Het is mogelijk om drie verschillende afstanden te fietsen van 30, 40 en 50 kilometer.

Doe mee en beleef de prachtige omgeving van Helvoirt met onder andere Nationaal Park de Loonse & Drunense Duinen!

 

Outdoor Helvoirt

Topsport gecombineerd met Brabantse gezelligheid, dat zijn de twee woorden die Outdoor Helvoirt het beste beschrijven. Na de geslaagde edities van het paardensport evenement Outdoor Helvoirt werd er in 2016 een nieuwe editie georganiseerd met CIC1*, CIC2*, Bixie, Landelijk springen, aangepaste sporten en een showavond op vrijdag. Met de verschillende deelnemers en gezellige feestavonden beloofd Outdoor Helvoirt drie mooie dagen te worden. Van 24 t/m 26 augustus 2018 zal Helvoirt weer in het teken staan van Outdoor Helvoirt.