Fietsen & wandelen in Haaren

In Haaren en omgeving kun je fietsen door een uniek landschap. Gemeente Haaren ligt midden in Nationaal Landschap Het Groene Woud. Fiets door de Leemkuilen of Helvoirts Broek, onderweg leer je de prachtige natuur van Het Groene Woud kennen. Even pauzeren? Onderweg kom je genoeg knusse en gezellige horecagelegenheden tegen. Haaren en omgeving kun je ook te voet verkennen. Trek je wandelschoenen aan, neem je verrenkijker mee én vergeet je opgeladen fototoestel niet. Start met een wandeling bij Natuurpoort Nemerlaer en maak kennis met de veelzijdige natuur.

Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen

 

 

Dit natuurgebied is een van de meest uitgestrekte stuifzandgebieden van West-Europa. Deze ‘Brabantse Sahara’ heeft dertig vierkante kilometer stuifzand. Dat zand is afgezet door poolwinden in de laatste ijstijd. Eeuwen lang was het bedekt door oerbos totdat streekbewoners in de middeleeuwen het bos omhakte.

Klik hier voor meer informatie

Vincent van Gogh

 

Wie geïnteresseerd is in het leven- en werk van Vincent van Gogh kan niet om Helvoirt heen. In Helvoirt zijn diverse sporen van Vincent van Gogh terug te vinden waarover hij schilderde en schreef. Je vindt hier de oude Hervormde Kerk waar zijn vader dominee was, de graven van zijn oom en tante, het huis van zijn tantes aan de N65 en het voormalige woonhuis van het gezin van Gogh. Deze plekken vertellen je over zijn verblijf bij zijn ouders en zijn familie in Helvoirt. Hij had een grote liefde voor alles wat groeit en bloeit. Tijdens deze route kom je verschillende informatiepalen tegen die je hier uitgebreid over vertellen. Ontdek meer over het leven van Vincent van Gogh in Helvoirt.

Bekijk hier meer informatie over Vincent van Gogh.

Fietsverhuur

Fietsroutes door Haaren

Historisch Esch en natuurgebied Kampina

Tijdens deze fietsroute ontdek je het prachtig natuurschoon van gebied De Kampina. Door de rijke flora en fauna is het zonder twijfel één van de meest waardevolle heidegebieden van ons land. Nadat je de Kampina weer hebt verlaten fiets je tijdens de route ook door het Helvoirtse Broek. Een van de weinige echte weidevogel gebieden van Brabant.

Bekijk hier de dubbele brochure met fiets- en wandelroutes!

Haaren, Tuin van Brabant

Wees welkom in het groene dorp Haaren, ook wel Tuin van Brabant genoemd. Het dorp wordt gekenmerkt met de vele boomkwekerijen afgewisseld door natuurschoon. Tijdens deze route passeer je het middeleeuwse kasteel Nemelear dat rond 1303 is gebouwd. Dit kasteel is geopend voor publiek.

Bekijk hier de dubbele brochure met fiets- en wandelroutes!